Swedish coffee

Jag vaknade tidigt i morse och kunde inte somna om. Jag låg och funderade på allt mellan himmel och jord gällande resan. Fick en klump i magen när jag insåg att ett halvår faktiskt är ett bra tag. Jag vill ha struktur på saker, planera och bestämma i förväg. Så har det alltid varit. Men det finns så mycket som vi inte kan planera innan vi väl är framme. Tusentals frågor bubblar i mitt huvud. Vart ska vi bo? Kommer vi få en lägenhet? Finns det möbler i den? En säng att sova i? Kommer vi att få jobb? Eller är det lika svårt som i Sverige? Kommer vi att få med oss allt vi behöver? Är det något vi inte har tänkt på? Kommer den långa resan dit gå bra? Framförallt, kommer vi ha råd med allt eller tvingas vi komma hem igen efter bara en månad med svansen mellan benen?

Det är så mycket man inte vet, och det är sjukt jobbigt och skrämmande. Men samtidigt är det just den vetskapen som är så otroligt spännande. Det är ett äventyr och det kan sluta hur som helst. Nya upplevelser, nya bekantskaper, nya erfarenheter och en helt ny värld. Självklart så är det är mycket  man kommer att sakna. Familj och vänner, sin egen säng, snön, svensk mat och allt annat som man förknippar med som hemma. Svenskt kaffe är förmodligen något jag kommer drömma om. Men å andra sidan ska vi bara vara borta några månader, inte för evigt.

Hur det än blir så tror jag att det blir en resa vi kommer minnas länge och tänka tillbaka på när vi väl är hemma igen och den trista vardagen har hunnit ikapp oss.
Jag säger som Barney skulle ha sagt; "It's going to be legendary!"

//Emelie

Bekräftelsen

Idag fick jag äntligen brev från Work & Travel. Nu är datumet för avresan klar.
28 November bär det av och så här trevlig ser vår resa ut:



//Emelie

Team JOEL

Vi är nu fyra djärva nordbor som ska lämna Svea rike i december. Känns grymt skönt att vi tillslut blev några. The more, the merrier heter det ju, och jag kan inte annat än hålla med. Med biljetter bokade (ej exakt datum än) så är det nästan bara  väntan kvar. Och en hel del att läsa om. Har inte tittat så mycket i tidningen jag beställde, men ska fördjupa mig i den så småningom. Samt all annan fakta som man bör veta. Sen är det en hel del funderingar kvar kring visum, själva resan och allt man behöver göra innan man far, samt allt som ska med. Blir svettig bara jag tänker på det. Men det löser sig!

Nu är det bara att börja tagga!

//Emelie

Australienresan närmar sig en dag i sänder.

Nu har vi investerat till våran resa, en mycket fin dakine resväska på 162L.
Och sen så har vi bokat resan, iaf jag och Emelie.
Nya dakine väskan ;)

Sen har jag börjat vaccinera mig mot hepatit A+B med twinrix 470kr dosen



// JONAS

Join us


RSS 2.0