Childers free range eggfarm

Hej på er allihopa!

Vi sitter nu i Bundaberg och väntar på vår buss till 1770. Vi har lämnat hönsen, äggen, valparna och livet på farmen för att möta nya äventyr. Känns lite tråkigt faktiskt, för även om vi är less på jobbet så har vi haft det väldigt bra!

Så här kommer en liten uppdatering på vad vi gjort de senaste 3 veckorna.
Vi har som sagt varit på en äggfarm, eller snarare "Childers free range egg farm". Mannen som driver detta heter Russel och är 57 år gammal, en riktigt snäll "gammpojk" så att säga. Här har vi en bild på hans hus.



Russel har omkring 4000 höns för tillfället, vilka lägger ca 2000 ägg om dagen. Han har dem i 6 olika hönsgårdar där de kan gå ut och vandra fritt också. Utöver detta har han 2 stycken beaglar (Susie & Cher), 3 stycken vakthundar (Blondie, Kylie & Bear) en katt och Blondies 10 valpar! Omänskligt söta!!
Han har 2 stycken anställda, en kvinna som heter Brenda och en kille som heter Troy. Med dem jobbade vi från 07.30 till ca 14.30-15.00 varje dag. Här har ni en bild på några av hönsskjulen:



Så här såg våra dagar ut:

06.45: Klockan ringer & det är dags att stiga upp och äta frukost.
07.30: Vi börjar med att samla in äggen i skjul 1-4.
07.45: Vi rengör äggen, staplar dem på brickor samt stämplar dem.
08.15 Vi åker ner till de andra skjulen som ligger en bit bort och samlar in ägg från de 3 återstående skjulen.
08.45: Vi rengör, staplar och stämplar dessa ägg också.
09.45: Vi skickar äggen genom en maskin som väger och granskar äggen, samt sorterar dem. Därefter packeterar vi allt i olika kartonger, datummärker och packar ner i stora kartonger.

När klockan närmar sig 12 är detta klart och vi kan börjar om från början med en andra insamling från alla skjul. Vid 15.00 är alla ägg packeterade och klara och vi är genomdränkta i svett, hönsskit och ägg.

HÖNSEN:



Som ni kanske förstår så är vi nu otroligt infernaliskt trött på höns, ägg och allt annat som har med höns att göra. Hönsskit och det ofantliga kackande är inget vi kommer att sakna. Men det finns något vi ännu mer inte kommer sakna.... Nämligen hönsen i skjul nummer 6. (Förmodligen föll två 6:or bort i namnet).... Det var nämligen inga vanliga höns, utan något helt annat.. En gång i tiden var det säkert hönor, men dessa hade muterats till köttätande, bevingade, mordiska små gremlins. MONSTER helt enkelt. Arbetarna på farmen kallade dessa för "The bitches" så ni kan ju tänka er hur kul de var att gå in till dem. Oj oj.




Men det fanns också höjdpunkter på farmen, och en av dem var de 10 små dunbollar till hundvalpar som fanns i en hönsgård för de sjuka hönorna. 6 veckor gamla isbjörnsungar som vi busade med varje dag! En annan sak var när Brenda hittade en liten känguru-unge som låg kvar i sin ihjälkörda mammas pung och tog med den till farmen. Snacka om Bambi på hal is när den lille stackaren skulle försöka ställa sig upp!




Har en massa fler bilder, men har inte tid att lägga upp mer bilder här så ni för nöja er med dessa! Nu ska vi alldeles strax sätta oss på bussen. Hoppas ni har det fint!

Kramar från Emelie och Jonas

Kommentarer
Postat av: Ann o Tommy

Hej på er!! Tack för den fina uppdateringen, så kul att se bilderna ifrån farmen. Grattis än en gång på din födelsedag!!!! Ha det så väldans bra!

Hälsningar från oss alla

2010-02-15 @ 09:44:36
Postat av: Lena o Peder

Det är som julafton att gå in på bloggen o hitta nya inlägg! Jättefina bilder o berättelser, det är så kul att få hänga med er!

Grattis igen o kram på er!

2010-02-15 @ 17:58:20
Postat av: Josse

Hej! Sötaste valparna! Grattis igen och fortsätt ha så kul ni kan! Kram

2010-02-16 @ 21:30:17
Postat av: Sofia

Vad roligt med en uppdatering och höra lite vad ni gör :) Älskar beskrivningen av hönorna i skjul 6. Skrattade både högt och gott åt det.

Kram på er!

2010-02-17 @ 10:10:00

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0