Whitsundays

Nu är vi åter tillbaka på torra land efter tre dagars segling till Whitsundays. Var verkligen fantastiskt vackert att segla mellan de olika öarna kring stora barriärrevet. Och vi hade verkligen huuuur tur som helst med vädret - strålande sol varje dag! På lördag klev vi på vår båt "New horizon" och började vår segling. Vi stannade till utanför Whitehaven beach första kvällen, och på dag 2 gick vi iland på ön där vi fick bada och njuta av en strand som klassas som en världens vackraste. Efter det seglade vi vidare till ett annat ställe där vi ankrade och snorklade hela dagen! Helt fantastiskt vackert, som i "Hitta Nemo". Fiskar i alla möjliga färger och storlekar! Och som sagt, finaste vädret man kunde hoppas på.

Efter snorklingen seglade vi vidare till ett ställe som hette Blue pearl bay där vi ankrade för natten. Då blev det god middag och party. Vid sju nästa morgon igen steg vi upp och gjorde oss redo för sista dagen. Direkt efter frukost fick vi börja snorkla och här var det minst lika fint! Dock kryllade vattnet av pyttesmå maneter som  brände oss. Dessa var helt ofarliga, men ont gjorde det där våra "stinger-suits" inte täckte (hals och ansikte). Här fanns dock Elvis, en gigantisk och kelsjuk fisk som vi fick klappa. Nu snackar vi inte någon gammgädda, utan en stor klumpeduns.

Efter detta var det dags att börja segla hemåt mot Airlie beach igen. Var verkligen jättekul och coolt. Kan inte riktigt förstå att vi faktiskt snorklat vid stora barriärrevet... Känns overkligt.
Nu är vi helt slutkörda efter 3 dagar till havs, så det blir att vila upp oss imorrn. Har lyckats bränna hårbottnen så är rätt öm på knoppen. Annars är det prima liv! Här kommer lite bilder förstås.

//Emelie








Kommentarer
Postat av: Ann o Tommy

Va tur att ni fick vackert väder! Förstår att det var fantastiskt - kanske t o m bättre än när vi snorklade i Thailand? Här är vi ganska långt ifrån badväder. I natt varnar de för att det ska bli 25-40 grader kallt. Dessutom är det snökaos i hela södra Sverige. Tågen står stilla, tunnelbanan fungerar bara under jord. Vargavintern har återkommit. Sådana gånger längtar man till Nemo och hans värld. Kramar Mamma och Pappa!!! PS DVD-skivorna har kommit idag! DS

2010-02-22 @ 19:32:28
Postat av: Ottilias mamma

Underbara bilder..

2010-02-23 @ 16:33:45
Postat av: Everth Gustavsson

Kul att Ni har det bra. Vi börjar få vårkänslor här, det var sol och bara -6 i dag Ha Ha.

Hälsningar

Everth

2010-02-26 @ 18:55:22

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0