Narangba

Hej igen allihopa!

Nu är vi åter tillbaka i Brisbane efter en veckas Wwoofing i Narangba!
Har varit en bra vecka med mycket jobb, sol, svett, insekter och gurkor. Känns ganska skönt att få vila upp sig nu i några dagar kan jag lova. Är otroligt påfrestande att jobba ute i stekande sol, speciellt när luftfuktigheten den här veckan har varit kring 80-90%. Svetten forsar bara om man sitter rakt upp och ned.

Hur som helst så tog vi tåget till Narangba förra onsdagen och fick skjuts till gården som bara låg några minuter från tågstationen. Paret vi bodde hos heter Len & Reneé och har världens gulligaste dotter på 2 år som heter Stella. På gården bodde också 2 andra wwoofare, Alexandra från Tyskland och Johnson från Taiwan.




Här har vi hemmaträdgården, från vilken vi åt färska frukter och grönsaker varje dag. De hade lite höns, några tuppar och en ko också.



Så här fint ser plantaget ut efter några dagars ogräsplockning, gödsling och ex antal skottkärror med mull.
Här växte tidigare tomatplantor, men nu har vi planterat basilika och gurkor här. De odlar väldigt varierande grödor, bl a: majs, chili, vattenmeloner, basilika, bananer, annanas, tomater, rödbetor, selleri, sallad, äggplantor och förstås gurkor.



Här har vi Stella och Alexandra som sitter och löser korsord.

Till höger har vi Johnson som flitigt pluggar på sin engelska.
Han har varit i Australien i över ett år och kunde ingen engelska när han kom, men varje dag blir han bättre och bättre.








Här är den stora terassen där vi hängde på vår lediga tid, samt åt alla måltider. Mycket trevligt! Huset byggde de för ca två år sedan, och har öppen planlösning och många rum. Mycket fint och fräscht.




Sist men inte minst så har vi de flitiga arbetarna själva! Så här såg våran vackra jobbutstyrsel ut (självklart så passar jag på att göra lite smygreklam för Coverclub). Varje morgon 06.30 börjar vi med att plocka gurkor (kontinentala och libanesiska) och sedan kan det bli allt ifrån att plocka andra grönsaker, rensa ogräs, plantera, röja upp i ladugården eller liknande. Vid 10.30 får vi rast och lunch fram till ca 14.00-14.30 (allt beroende på hur varmt det är). Sedan jobbar vi tre timmar till innan vi är klara för dagen. Efter middagen somnar man som en klubbad säl!

Det har hur som helst varit en rolig och givande vecka, skönt att få göra något på dagarna ett tag. Nu är vi som sagt i Brisbane igen, men imorgon går bussen vidare till Rainbow-beach. Sedan vet ni resten.

Skriv och berätta vad ni har för er där hemma, vi är lika nyfikna som ni! :)

//Emelie & Jonas



Kommentarer
Postat av: lena

Hej! Vad roligt det är när ni lägger ut nya bilder! Ja, här fortsätter vintern, -11 nu i morse. Men det har inte snöat sista veckan så nu syns glashuset igen! Vi hade snö mer än halva väggen tidigare! Kram på er - Peder hälsar också!

2010-01-13 @ 08:23:56
Postat av: Ingela W

Så fint det ser ut! Tur allt allt är översnöat här hemma så man slipper jämföra! Ha det så bra!

2010-01-14 @ 09:22:18
Postat av: Sofia

Vad roligt att se lite vad ni pysslar med, hoppas ni mår bra:)

2010-01-16 @ 19:48:49
Postat av: Anonym

uppdateringen borjar bli lite dalig nu :P

men det sag da jatte fint ut dar ni jobbade :)

Ha det bra!

2010-01-18 @ 15:30:47
URL: http://eriikssonsara.blogg.se/
Postat av: Emelie

dalig updatering? inte sa latt nar man inte har nagot internet vettu! men det kommer snart fran fraser island nar vi kan lagga upp lite bilder! :P

2010-01-19 @ 07:36:20
Postat av: Anonym

Hej på er!

Kul att se alla bilder och vi förstår att ni har det härligt. Har ni kontaktat Åsa? Ni fick väl deras mailadress? De är nu på N.Z sedan ett par veckor. Ha det gott! Kramar från farfar och Carin

2010-01-20 @ 15:44:58

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0