Kroombit cattle station

Jag fortsätter med att uppdatera tidigare händelser som vi inte visat här på bloggen (blev ju så mycket i ett när vi gjorde Whitsundays, skydive och stora barriärrevet mm. att vi inte hann).

Efter vi besökt 1770 så gick resan vidare till ett ställe som heter Kroombit Cattle station. Det är precis som det låter - en boskaps station. Ägaren tar hit oss turister för att få prova på det riktiga  cowboy/cowgirl-livet. (I australien kallas de dock för Jackaroo's & Jillaroo's).




På väg till stugorna på området...



Howdy partner!



På stället så hade de omkring 50 hästar. Jag och Jonas bestämde oss för att göra en utflykt där vi på hästrygg skulle valla getter ner för ett berg. Här står havremopparna och väntar.



Nikko - förmodligen världens segaste häst, men otroligt snäll och fin!



Efter ca 3 timmars ridning hade vi äntligen vallat ner alla getter! Det var otroligt roligt att få prova på att rida på riktigt, samt att skrämma ner fårskallarna från berget. Både jag och Jonas ville rida mer, men man var lagomt öm om baken när vi uppfyllt vårat uppdrag.



Stolta och glada!



Efter en rejäl lunch blev det dags för lerduveskytte...


...samt lassokastning.



Sist men inte minst så blev det dags för getrodeo. Man (jag i vår grupp) skulle först fånga en get, antingen släpa den i hornen eller i ett ben ut till väntande kamrater som i sin tur skulle välta geten. Efter detta skulle den brännmärkas och  sedan släpas vidare och släppas ut i det fria. Lättare sagt än gjort!!



Här är brännmärkningen klar och geten ska ut! Tjoho!



Var verkligen en fullproppad dag med aktiviteter, men än tog de inte slut. Efter en väl behövlig middag så fick vi lära oss att använda en piska så det snärtar så där högt. Smällen som kommer när man piskar är ljudet av att man bryter ljudvallen! Behövdes lite övning innan man fick till de rejäla smällarna. Slutligen var det bara en sak som återstod innan vi la oss för kvällen, nämligen att rida den mekaniska tjuren så klart! Livsfarligt, men så roligt! Klarade man över 8 sekunder så var man bra. Både Jonas och jag klarade över 13 sekunder innan vi totalkrashade i madrassen! Jihaaaw!



Gänget!

Kommentarer
Postat av: Anonym

Gillar era cowboy-hattar ;)

Fick vykortet för någon dag sedan föresten!

2010-03-18 @ 11:58:53
URL: http://eriikssonsara.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0